Zaev paralajmëroi rebalanc dhe paketë të re për mbështetje të kompanive

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka September 10, 2020 21:22

Zaev paralajmëroi rebalanc dhe paketë të re për mbështetje të kompanive

Kryeministri Zoran Zaev sonte në TVM paralajmëroi rebalanc të buxhetit. Ai theksoi se shteti ka në dispozicion 150-200 milion euro, por, siç tha ai, do të shpenzohen në varësi të nevojave. Ai njoftoi një paketë tjetër masash për të mbështetur kompanitë, përcjell FLAKA.

“Një sërë masash do të ndjekin, nëse kompanitë janë të qëndrueshme, do të ketë dikush që do të plotësojë buxhetin e shtetit. Shteti ka rezervën e tij në rezervat valutore të siguruara nga huatë. Një miliard shpenzime joproduktive tashmë janë shkurtuar, gjithçka që ishte e nevojshme është shtyrë. Elementi i tretë është kursimi, për shembull nuk ka mësim dhe nuk duhet të paguani për transportin e nxënësve. Në mënyrë që të rregullohet e gjithë kjo, do të ketë një rebalanc”, tha Zaev.

Ai bëri thirrje për të gjitha gjobat e vendosura, duke iu referuar atyre që përdorën ndihmën shtetërore në krizën e koronës dhe nuk përmbushën detyrimet e tyre ndaj punonjësve, të ekzekutohen. FLAKA

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka September 10, 2020 21:22