Zaev: Pres Remenski të tregon se është e pafajshme dhe të kthehet në parti

Zaev: Pres Remenski të tregon se është e pafajshme dhe të kthehet në parti

Kryeministri Zaev tha këtë pasdite se pret që Remenski të provojë pafajësinë e saj para autoriteteve hetimore, përcjell FLAKA.

“Partia do të marrë vendime për pezullimin e përkohshëm nga Komiteti Qendror dhe Komiteti Ekzekutiv. Është një qëndrim parimor, ne kemi ndërtuar pikëpamje deklarative, i kemi përfshirë në organet dhe organet tona partiake. Unë personalisht besoj në pafajësinë dhe shndërrimin e pafajësisë dhe do të pres që ajo pafajësi të vërtetohet, në mënyrë që Frosina Remenski të kthehet në organet dhe trupat e partisë”, tha Zaev.

Pas takimit me homologun e tij slloven Sharec, Zaev njoftoi në një konferencë për shtyp se partia do të merrte një vendim për pezullimin e Remenski përkohësisht nga organet e partisë.

“Më vjen mirë që sundimi i ligjit, pavarësia e gjyqësorit është e provuar në të gjitha mënyrat dhe format e mundshme, por sigurisht që Kushtetuta jonë garanton edhe prezumimin e pafajësisë. Ajo që kam thënë që nga momenti i hapjes së çështjes, e përsërita dje, sot do ta them përsëri, partia do të marrë vendime për pezullimin e përkohshëm nga Komiteti Qendror dhe Ekzekutiv. Është një qëndrim parimor. Ne kemi ndërtuar pikëpamje deklarative, duke i përfshirë ato në organet e partisë”, tha Zaev.

Deputetes Frosina Remenski e dyshuar në “Reket” iu konfiskua pasaporta, i është ndaluar të largohet nga Shkupi, dhe i kërkohet të paraqitet në gjykatë çdo javë. FLAKA

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka 10 Tetor, 2019 22:05

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.