Zaev shpjegoi pse u vendos kthimi i të sëmurëve kronikë në punë

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka September 10, 2020 21:25

Zaev shpjegoi pse u vendos kthimi i të sëmurëve kronikë në punë

Nëse situata epidemiologjike në Maqedoni përkeqësohet, të sëmurët kronikë do të lirohen sërish nga puna, tha Kryeministri Zoran Zaev në TVM sonte, përcjell FLAKA.

Ai tha se njerëzit, përfshirë të sëmurët kronikë, janë më shumë në shtëpi.

Ai thotë se ata ndjekin udhëzimet e komisionit shëndetësor dhe kryhen në mënyrë rigoroze profesionale.

“Kjo është arsyeja pse u vendos që të gjithë të shkojnë (në punë) për sa kohë që nuk ka rrezik. Nëse ka ndonjë rrezik, ne jemi të gjithë këtu çdo ditë dhe do të marrim vendime të plota në mënyrë transparente. Qytetarët e sëmurë kronikë janë padyshim në fushën e punës së tyre, një pjesë e tyre shkojnë në punë sepse vendosën të shkojnë”, tha Zaev.

Ai shpjegoi se një nga arsyet e vendimit për kthimin e të sëmurëve kronikë në punë është se kur ata janë në pushim mjekësor ata nuk mund të fitojnë të ardhurat që do të fitonin nëse do të punonin. FLAKA

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka September 10, 2020 21:25