Zaev: Siguruam para për të mbuluar vrimën në buxhet

Desk
By Desk May 7, 2020 21:19

Zaev: Siguruam para për të mbuluar vrimën në buxhet

Ekonomia e Maqedonisë është e qëndrueshme. Shteti tashmë ka siguruar fonde për dy paketat e para të masave të mbështetjes së biznesit, nëse është e nevojshme do të sigurojmë një paketë të tretë. Masat e marra janë me kohë. Paratë janë siguruar gjithashtu për të mbuluar vrimën në buxhet për shkak të krizës, tha kreu i LSDM-së, Zoran Zaev, përcjell FLAKA.

Shteti, tha ai, ka ulur një pjesë të të ardhurave të buxhetit, kriza është kudo, kriza është me ne, ndikon në buxhet dhe zvogëlohet.

“Ne siguruam para për të mbuluar atë vrimë në buxhet. Ne kemi siguruar para për paketën e parë dhe të dytë të masave, këtu ato dorëzohen. Ne kemi kapacitetin për të siguruar një paketë të tretë masash. Kjo tregon vetëm se sa e qëndrueshme është ekonomia maqedonase dhe sa janë masat në kohë. Unë besoj se qeveria do të ketë guxim të mjaftueshëm për të shfrytëzuar të gjitha burimet e saj për të injektuar para përmes konsumit privat, që është 65 përqind e PBB-së, dhe konsumi publik, që është 15 përqind. Kjo është 80 përqind dhe 20 përqind është lëvizja ndërkombëtare e kapitalit import-eksport, por konsumi privat dhe publik duhet të ndihmohet me të vërtetë dhe do të shihni që do të zhvillohen masa të mira për të mbështetur hotelierinë dhe turizmin”, tha Zaev në konferencën e sotme për shtyp.

Sipas Zaev, hotelierët dhe turizmi janë avantazhi ynë. Ndoshta, tha ai, ne nuk kemi detë, por ajo që mikpritja dhe turizmi në PBB mund të kenë si pjesë deri më tani nuk është 50 përqind.

“Po flas për krizën pararendëse. Le ta ngremë tani. Të sigurojmë motivim shtesë për restorante, hotele, lehtësira turistike, potenciale turistike dhe natyrisht për të ndihmuar sektorin më të prekshëm që kemi aktualisht. Pra, ajo që po thotë Mickoski janë thjesht të dhëna statistikore të publikuara nga qendra e statistikave. Është e saktë të thuash të dhënat, është e mirë, ekziston një krizë në vendin tonë siç ka në të gjithë botën. Ai flet sikur asgjë nuk ka ndodhur në Maqedoni, sikur të mos ketë krizë apo diçka të tillë. Kjo në vetvete thotë se politika e zbrazët, politizimi i zhveshur, është i interesuar vetëm për atë dhe asgjë tjetër nuk është sepse priten zgjedhje në vend”, tha Zaev. FLAKA

Desk
By Desk May 7, 2020 21:19