Zaev – Timonie: Është mirë t’i jepni argument shtesë BE-së me miratimin e Ligjit për Prokurorinë Publike

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka 20 Janar, 2020 21:35

Zaev – Timonie: Është mirë t’i jepni argument shtesë BE-së me miratimin e Ligjit për Prokurorinë Publike

Kryetari i LSDM-së, Zoran Zaev së bashku me Sekretarin e Bashkëpunimit Ndërkombëtar të LSDM-së, Bojan Mariçiq, u takuan sot me Ambasadorin e Francës në Republikën e Maqedonisë, Christian Timonie, përcjell FLAKA.

Në takim është diskutuar për një numër çështjesh aktuale, siç janë procesi i integrimit të Maqedonisë në BE, implementimi i reformave, si dhe situata aktuale politike dhe puna e qeverisë kalimtare përgjegjëse për organizimin e zgjedhjeve të parakohshme parlamentare në prill.

“Mesazhet këto ditë nga përfaqësuesit e BE tregojnë se Komisioni Evropian ka një plan dhe që na rikthen në optimizëm. Shpresojmë që metodologjia e re do të zhvillohet së shpejti dhe do të ofrojë një qasje të drejtë si për ne ashtu edhe për BE-në. Nga ana tjetër është mirë që ne si shtet t’i bëjmë argumente të mëtejshme BE-së duke miratuar Ligjin për Prokurorinë Publike. Është e rëndësishme të demonstroni aftësi demokratike dhe Ligjin për të hyrë në Kuvend dhe për t’u miratuar. Ligji për Prokurorinë Publike është i rëndësishëm për gjyqësorin dhe shtetin”, tha Zaev.

Referuar temave që lidhen me zgjedhjet, Zaev theksoi se tani që opozita ka përfaqësues në qeveri, është e nevojshme që të gjithë të marrin përgjegjësi jo vetëm për organizimin e zgjedhjeve të ndershme dhe demokratike, por edhe të veprojnë në një mënyrë projektuese në mënyrë që qytetarët të mund të përdorin mundësin e tyre për të votuar masovikisht.

“Qeveria kalimtare, përveç organizimit të zgjedhjeve të ndershme, të lira dhe demokratike, duhet të vazhdojë realizimin e politikave dhe masave që u sjellin dobi qytetarëve”, përfundoi Zaev.

Ambasadori francez Timonie shprehu besim se BE do të hartojë një metodologji të re që do të ishte në interes të vendeve kandidate të BE-së dhe se Maqedonia do të vazhdojë me procesin e integrimit. Ambasadori Timonie përshëndeti përparimin e Maqedonisë, duke shtuar se ende kishte vend për përparim në reforma, të cilat kërkonin miratimin e Ligjit për Prokurorinë Publike, si dhe forcimin e luftës kundër krimit dhe korrupsionit të lartë. FLAKA

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka 20 Janar, 2020 21:35

ETC FESTON