Zaevit i duket se ne jemi shembulli më i ndritur në Ballkanin Perendimor

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka October 22, 2019 21:49

Zaevit i duket se ne jemi shembulli më i ndritur në Ballkanin Perendimor

“Vendim në zgjedhje do të jetë historik, ne duhet të zgjedhim se çfarë të bëjmë. Ne filluam grindjen me të gjithë, larg NATO-s dhe BE-së, borxhet e shtetit, duke u grindur me të gjithë, tani jemi e kundërta e të gjithë këtyre”, tha Kryeministri Zaev e sonte në “24 Hapur”, përcjell FLAKA.

Ai tha se kishte shtete anëtare që kishin vendosur në mënyrë të pavarur të mos bëhen anëtare të Unionit. Ne kemi aftësinë të japim dhe besojmë se Macron do të ndryshojë retorikën e tij dhe se nuk duhet të heqim dorë dhe se 27 anëtarë ishin për ne, vetëm Franca ishte kundër. Ne duhet të vazhdojmë të punojmë për veten tonë dhe të dëshmojmë se çdo ditë është e rëndësishme për të gjitha sferat në vend, tha Zaev.

“Ne duam paga gjermane, duhet të punojmë 50% ashtu si bëjmë kur të shkojmë atje”, thotë Zaev.

I pyetur sesi Maqedonia do të dëshmojë se është e gatshme për BE, Zaev tha se BE ka një qëllim përfundimtar që duhet të arrihet. Ne nuk kemi nevojë për reforma për BE-në, por më së shumti për vendin, dhe atë për të gjithë Ballkanin Perëndimor, ne jemi shembulli më i ndritshëm.

Zaev konfirmoi se ka kërkuar takim me Presidentin Macron përmes Ambasadorit Timonie dhe Ambasadorit tonë në Francë, por kjo nuk rezultoi me sukses. Zaev vuri në dukje se ata kanë punuar me Francën sikur investimet e tyre janë këtu dhe se është në interes të bashkëpunimit. Ai theksoi se disa nga këshilltarët do të zëvendësohen dhe disa prej tyre tashmë janë zëvendësuar. FLAKA

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka October 22, 2019 21:49