Zdravev: Këshilli Gjyqësor shkarkoi 8 gjyqtarë dhe 83 procedime të tjera janë duke vazhduar

Desk
By Desk 24 Nëntor, 2020 22:01

Zdravev: Këshilli Gjyqësor shkarkoi 8 gjyqtarë dhe 83 procedime të tjera janë duke vazhduar

Kreu i Këshillit Gjyqësor Kiro Zdravev tha në TV 24 se gjatë vitit 2019 dhe 2020, 8 gjyqtarë u shkarkuan dhe procedurat janë duke u zhvilluar për 83 gjyqtarë të tjerë, përcjell FLAKA.

“Vangellovski u shkarkua sepse këshilli që vendosi për kërkesën për mbrojtjen e ligjshmërisë, që atëherë prokurori publik nuk ka respektuar mendimin juridik që ka marrë seanca e përgjithshme. Kishte shumë mendime për atë debat që u hap”, tha Zdravev.

Ai theksoi se sipas Kushtetutës, Këshilli Gjyqësor i Kuvendit propozon dy kandidatë për zgjedhjen e gjyqtarëve në Gjykatën Kushtetuese.

“Në bazë të analizës sonë të mëparshme, kishte disa gjykatës në kombinim dhe analiza na tregoi se Kacarska është gjyqtarja e cila, falë përvojës së saj shumë vjeçare gjyqësore, duke vlerësuar trajtimin me kohë të çështjeve penale, gjykata unanimisht përcaktoi si një propozim për të propozimi ynë në Kuvend”, tha Zdravev. FLAKA

Desk
By Desk 24 Nëntor, 2020 22:01