Zgjedhjet e pjesëshme lokale, KSHZ përmbylli listën zgjedhore

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 4 Gusht, 2022 21:03

Zgjedhjet e pjesëshme lokale, KSHZ përmbylli listën zgjedhore

KSHZ përmbylli listën zgjedhore për zgjedhjet e pjsshme lokale në komunat Qendër Zhupë dhe Mavrovë – Rostushë, si dhe për zgjedhjen e përbërjes së re të Këshillit të Komunës së Tetovës dhe tashmë janë informuar Komisionet Komunale Zgjedhore për numrin e përgjithshëm të qytetarëve të cilët do të votojnë me 20 gusht.

“Për zgjedhjet lokale komunën në Qendër Zhupë numri i përgthshëm i votuesëve të regjistruar në listën zgjedhore është 7,154 votues, prej tyre në regjistrin e fundit gjithsej 309 votues janë regjistruar të jenë personat të cilët ndodhen me punë të përkohëshme jashtë vendit dhe 1 tjetër i cili vuan dënimin me burg. 9.448 votues gjithsej do të votojnë për zgjedhjet lokale në në Mavrov – Rostush, prej të cilave 372 votues janë regjistruar në regjistrin e fundit të cilat ndodhen me punë të përkohëshme jashtë vendit dhe 1 tjetër që vuan dënimin” – tha anëtari i KSZH-së, Boban Stojanovski.

Numri i përgjithshëm i votuesve të cilët do të votojnë përbërjen e re komunale në Tetovë është 84.072, prej tyre 1.576 janë me punë të përkohëshme jashtë vendit, ndërsa 92 të tjerë ndodhen në paraburgim.

Për komunën Qendër Zhupë garon vetëm një kandidat për kryetar, për komunën Mavrov-Rostush dy kundër kandidatë për kryetar komunësh, ndërsa për Këshillin e Tetovës garojnë gjithësej 13 lista kandidatësh, 11 lista të partive politike dhe 2 lista të pavarura.

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 4 Gusht, 2022 21:03