Zgjidhjet kadrovike, Bajrami: Shpallin konkurse për t’i shetitur njerëzit, ndërsa dihet paraprakisht kush emërohet

Desk
By Desk October 28, 2020 20:56

Zgjidhjet kadrovike, Bajrami: Shpallin konkurse për t’i shetitur njerëzit, ndërsa dihet paraprakisht kush emërohet

Ish-ministrat dhe deputetët janë bërë këshilltarë të veçantë të qeverisë së re. Zëvendësministrja shtesë e Punës dhe Politikës Sociale Sanela Shkrijel tani është këshilltare speciale e Milla Carovska, për politikat arsimore, për një pagë prej 60 mijë denarë, përcjell FLAKA.

Shiret Elezi, ish-Ministre e Vetëqeverisjes Lokale dhe Zëvendës Ministre e Financave, tani këshillon anëtarin e partisë së vet – BDI, Ministrin Fatmir Besimi, për një pagë prej 52,500 denarë.

Këshilltarët specialë, si dhe zgjedhja e drejtorëve, zakonisht janë pozicione për strehimin e kuadrit politik, paralajmërojnë ekspertët e anti-korrupsionit. Nuri Bajrami, nga Komisioni për Mbrojtjen nga Korrupsioni, thotë se zgjedhjet, posaçërisht për drejtorët, të cilat janë aktuale ditët e fundit, kryhen si treg politik dhe ligjet po anashkalohen.

“Shpallen konkurset. Por nëse një emër është vendosur tashmë, kjo krijon një shëtitje për ata të tjerët që dëshirojnë të aplikojnë”, tha Nuri Bajrami, anëtar i Komisionit Antikorrupsion.

Nuk kishte asnjë koment specifik nga Qeveria mbi pretendimin anti-korrupsion. Por ata thonë se për të gjitha pozitat për të cilat vepron drejtorët do të ndjekin shpalljet në mënyrë që të zgjedhin drejtorët me kohë të plotë.

“Këto vendimeve u paraprinë nga një proces shterues i intervistave dhe bisedimeve për të identifikuar dhe pranuar propozimet e duhura të personelit që do të përmbushin kriteret dhe detyrimet që dalin nga programi i miratuar i qeverisë, dhe të cilat janë kryesisht profesionale dhe kompetente në fushat për të cilat janë emëruar”, thonë nga Qeveria.

Oda e Tregtisë gjithashtu reagoi sot për vendimet e kuadrove. Ata kërkojnë shkarkimin e menjëhershëm të drejtorit të Agjencisë për Promovimin dhe Mbështetjen e Turizmit, për shkak të, siç thonë ata, produktivitetit të dobët dhe qëndrimit katastrofik ndaj ekonomisë. Ata presin që një drejtor i ri të zgjidhet me propozimin e sektorit real përmes odave të tregtisë dhe shoqatave të turizmit. FLAKA

 

Desk
By Desk October 28, 2020 20:56