Zv.ministri i Financave, Kovaçevski: Vlera e tre paketave të para ishte 550 milion euro

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka September 28, 2020 20:35

Zv.ministri i Financave, Kovaçevski: Vlera e tre paketave të para ishte 550 milion euro

Dimitar Kovaçevski, Zëvendës Ministër i Financave në analizën e sontme në TV 24 tha se në këtë periudhë pas ardhjes në detyrë, ai dëshiron të ndihmojë me njohuri dhe përvojë në këto momente të vështira. Ai beson se ka më shumë mundësi për avancim në sektorin privat, por motivi i tij për këtë pozitë është të ndihmojë qytetarët, përcjell FLAKA.

“Ndihma për qytetarët është shumë më e rëndësishme sesa sa do të fitojë një person në një periudhë të caktuar kohe për aq kohë sa zgjat mandati i tij”, tha Kovaçevski.

Lidhur me paketën e katërt të masave, ai tha se nuk duhet të harrojmë se si filloi kriza dhe çfarë efektesh pati në vend. Ajo kishte një efekt negativ shëndetësor dhe për shkak të kësaj kishte izolim dhe shumë biznese u mbyllën dhe kjo prishi likuiditetin e kompanisë dhe rrjedhën e lëndëve të para.

“Qeveria e Maqedonisë së Veriut ka ndërmarrë hapa në kohë me tre paketat e mëparshme përmes të cilave u dimensionuan masat për të ndaluar goditjet fillestare të krizës. Vlera e tre paketave të para ishte 550 milion euro”, tha Kovaçevski.

Lidhur me vetë masat, u bënë analiza dhe u pa që ato patën efektin më të mirë në Odat e Tregtisë dhe në dialog me ta, u arrit kjo paketë e katërt e masave që synojnë qytetarët më të prekshëm.

“Deri në këtë moment, shteti do të dalë me efekte që nuk do të jenë dramatike për ekonominë dhe qytetarët dhe ne do të inkurajojmë një cikël për mbrojtjen e qytetarëve”, tha Kovaçevski.

Kovaçevski gjithashtu shpjegoi masën “Fundjavë pa TVSH”, e cila tha ai se do të vlejë vetëm për produktet vendore. FLAKA

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka September 28, 2020 20:35