Edhe pse përdoren gjerësisht për përgatitjen e xhemit, kumbullat është mirë të konsumohen edhe të freskëta, pasi përmbajnë përbërës antioksidues më shumë se çdo frut tjetër. Ato ndihmojnë tretjen, përshpejtojnë metabolizmin dhe janë të pasura me vitamina e minerale të rëndësishme për organizmin.
Vlerat ushqyese kryesore
- Fibrat dietale – karbohidrate të veçanta që nuk absorbohen nga organizmi, por ndihmojnë në uljen e kolesterolit dhe parandalimin e sëmundjeve.
- Vitamina dhe minerale – përmirësojnë funksionet e trupit dhe japin energji.
- Antioksidantët – mbrojnë qelizat nga dëmtimet e radikaleve të lira.
Rekomandimet e nutricionistëve
- Personat e shëndetshëm: 5–6 kumbulla, 3–4 herë në javë.
- Personat me diabet: më pak, varësisht nga niveli i sheqerit në gjak.
Kumbullat e thata
Kumbullat e thata kanë efekt më të fortë kundër kapsllëkut, falë përmbajtjes së sorbitolit dhe fibrave, të cilat veprojnë si laksativ natyral.
Flaka
Media Sociale
Ndani këtë artikull
Botuar nga Drin Zenku
24 Nëntor, 2025 23:49
Shënim: Disa imazhe gjenden nga interneti, që konsiderohen të jenë në domenin publik. Nëse dikush pretendon pronësinë, ne do të citojmë autorin, ose, sipas kërkesës, do të heqim menjëherë imazhin.
Marrja e paautorizuar e teksteve dhe videove me të drejtë autoriale ose ndonjë përmbajtje të ngjashme pa pëlqimin paraprak me shkrim të Flaka Media do të konsiderohet shkelje e të drejtave autoriale dhe për këtë Flaka e ruan të drejtën të kërkojë kompensim përkatës monetar.Mosrespektimi dhe abuzimi i të drejtave autoriale dhe të drejtave simotër dënohet me ligj.Çdo marrje e paautorizuar, shfrytëzim, përdorim apo publikim i tekstit, fotografitë ose videot apo çfarëdo përmbajtje tjetër e ngjashme që paraqet pronësi të Flaka Media, pa pëlqim paraprak me shkrim nga redaksua, ndalohet rreptësisht dhe për të njëjtën paguhet kompensim përkatës financiar, për çka pronari ka të drejtë të nis procedurë përkatëse.Në rast të marrjes së teksteve autoriale dhe videove apo çfarëdo përmbajtje tjetër, në mënyrë të obligueshme nevojitet pëlqim paraprak nga Flaka Media dhe vendosje të linkut që do të çojë deri në web faqen e Flaka Media.