Edhe nga syt e një politikani mund të derdhen lot

Edhe nga syt e një politikani mund të derdhen lot

Driton Zenku Një politikani që e kaluara e tij është e mbushur me plot sfida, histori, sakrifica dhe me shumë miq e bashkëveprimtarë martirë të rënë gjatë rrugës për liri. Politikanët si ky, nuk janë thjesht politikanë. E kaluara e

Read Full Article
Pse duhet rilexuar sot Aristoteli

Pse duhet rilexuar sot Aristoteli

Nga Edit HOLL Që nga mesi i shekullit XVIII-të, bota perëndimore ka pasur mundësi të diskutojë publikisht mbi çështjet etike, pa iu referuar Krishterimit. Mendimi modern mbi moralin, që niset nga supozimi se perënditë nuk ekzistojnë, ose të paktën nuk

Read Full Article
BDI nuk e ka shkopin magjik për ta bërë RMV-ën një Dubai

BDI nuk e ka shkopin magjik për ta bërë RMV-ën një Dubai

Shkruan: Lekë Dalipi Gjithmonë e kam patur një dilemë në lidhje me kritikuesit (serik) të Bashkimit Demoktratik për Integrim, por para se ta them të njejtën, do të ndaloj shkurtë te vetë kritika.Është normale që të qenurit gjatë në qeverisje

Read Full Article
Lufta anti-korrupsion e pakompletuar nëse nuk preken mediat dhe bashkësitë fetare!  

Lufta anti-korrupsion e pakompletuar nëse nuk preken mediat dhe bashkësitë fetare!   Updated

Shkruan: Driton ZENKU Njoftimi i  ambasadores së SHBA-së, Angella Ageler për një ekip amerikan që ka zbarkuar në Shkup për të zbardhur korrupsionin e ish funksionarëve dhe atyre në detyrë, ka ngjalur një fije shprese në opinionin publik në Maqedoninë

Read Full Article
Oda e burrave

Oda e burrave Updated

Shkruan: Driton ZENKU Oda shqiptare në historinë e popullit shqiptar zë vend të rëndësishëm në shumë dimensione. Oda shqiptare është llogaritur foleja ku ishin kalitur hallkë pas hallke ndejat me njerëz të ndryshëm – dijetarë e atdhetarë, ku merreshin xixat

Read Full Article