Back to homepage

Kuriozitete

Tre arsyet më të zakonshme pse prishen lidhjet e gjata dhe martesat

Tre arsyet më të zakonshme pse prishen lidhjet e gjata dhe martesat

Terapisti dhe këshilltari i martesës Jeff Guenther ndan rregullisht këshilla me çiftet që e ndjekin në rrjetet sociale, si dhe disa përfundime në të cilat ka arritur bazuar në terapitë me klientët e tij. Ndër të tjera, ai ndau tre arsyet më të

Read Full Article
Gjobë edhe në Hapësirë/ Për herë të parë një kompani do të paguajë mijëra dollarë për mbeturinat në orbitë

Gjobë edhe në Hapësirë/ Për herë të parë një kompani do të paguajë mijëra dollarë për mbeturinat në orbitë

Komisioni Federal i Komunikimeve i SHBA (FCC) ka vendosur gjobën e parë për një kompani që ka shkelur rregullat kundër ndotjes së hapësirës. Dish Network është urdhëruar t’i paguajë komisionit 150,000 dollarë pasi nuk arriti të çorbitonte satelitin e tij

Read Full Article
Zgjidhja e Teoremës së Pitagorës u gjet në një pllakë babilonase para lindjes së “babait” të saj

Zgjidhja e Teoremës së Pitagorës u gjet në një pllakë babilonase para lindjes së “babait” të saj

Zbulimi i një pllake të lashtë babilonase që daton nga 1770 para Krishtit, përmbys atë që dinim deri tani për Teoremën e Pitagorës dhe “babain” e saj. Mjafton të mendohet se Pitagora ka lindur rreth vitit 570 para Krishtit, dmth

Read Full Article
Pse duhet të vendosni një hudhër në banjë gjatë natës

Pse duhet të vendosni një hudhër në banjë gjatë natës

Do të bëni shumë mirë nëse vendosni një thelb hudhër në banjë, gjatë natës. Duke e çuditshme por hudhra përmban një substancë që quhet allicin, e cila i jep asaj aromën e fortë. Gjithçka duhet të bëni është të merrni

Read Full Article
Sekreti i dobësimit paska qënë fare i thjeshtë: Eskpertët tregojnë çfarë duhet të bëni

Sekreti i dobësimit paska qënë fare i thjeshtë: Eskpertët tregojnë çfarë duhet të bëni

Humbja nga pesha kërkon një angazhim serioz ndaj një stili të shëndetshëm jetese. Ushqyerja e shëndetshme, aktiviteti fizik, gjumi dhe uji, këto janë shtyllat kryesore të misionit për të rënë nga pesha. Uji, sidomos në verë, është zgjedhja më e

Read Full Article