Biskotat që tërheqin gjithkënd – Linda Fishta prezanton një recetë të dashur
Në programin “Në Shtëpinë Tonë”, Linda Fishta ka prezantuar një recetë të thjeshtë, por të mrekullueshme: biskota me gjalpë dhe mjaltë, një kombinim i shijes së butë dhe aromës së ngrohtë që i përshtatet çdo momenti të ditës.
Këto biskota janë ideale si një mëngjes i lehtë, një shoqërues për çajin e pasdites, apo një ëmbëlsirë e shpejtë për të kënaqur miqtë. Me përbërës të thjeshtë dhe natyralë, receta është e lehtë për t’u përgatitur edhe nga ata që nuk kanë shumë përvojë në kuzhinë.
Përbërësit:
- 120 g gjalpë i tretur
- 3 lugë sheqer
- 2 lugë mjaltë
- 250 g miell
- 7 g fryrës tortash
- 1 vezë
Për t’i lyer:
- 1 verdhë veze
- Arra të thërrmuara
Përgatitja: Gjalpi i tretur përzihet me sheqerin dhe mjaltin derisa të krijohet një masë homogjene. Shtohet veza, mielli dhe fryrësi i tortave, duke u përzier derisa të formohet një brumë i butë. Biskotat formohen me dorë, lyhen me të verdhën e vezës dhe spërkaten me arra të thërrmuara. Piqen në furrë të parangrohur në 180°C për rreth 15 minuta, derisa të marrin një ngjyrë të artë.
Linda Fishta sugjeron që biskotat të ruhen në një enë hermetike për të ruajtur freskinë dhe aromën e tyre për disa ditë.
Flaka














