Google më në fund ka sjellë një veçori, lehtëson gjetjen e pajisjeve Android

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 8 Prill, 2024 19:30 Përditësuar

Google më në fund ka sjellë një veçori, lehtëson  gjetjen e pajisjeve Android

Ndoshta duke filluar nga e hëna, më 8 prill, Google do t’u japë të gjithë përdoruesve akses në rrjetin Find My Device.

Në njoftimin e saj, Google thekson:

“Me rrjetin e ri Find My Device, ju do të jeni në gjendje të lokalizoni pajisjet tuaja edhe nëse ato janë jashtë linje/çaktivizuar. Mund të gjeni gjithashtu çdo aksesor të përputhshëm për çiftim të shpejtë kur shkëputeni nga pajisja juaj. Kjo përfshin kufje të përputhshme, si dhe gjurmues që mund t’i bashkëngjitni në portofolin, çelësat ose biçikletën tuaj. Do të njoftoheni në pajisjet Android kur kjo veçori të aktivizohet pas 3 ditësh. Deri atëherë, mund të shkëputeni nga rrjeti përmes Find My Device në ueb.”

Rrjeti, i cili është krijuar për të funksionuar përmes Bluetooth dhe nuk kufizohet vetëm në lidhjet Wi-Fi, është i ngjashëm me shërbimet e ofruara nga Apple dhe Samsung.

Ai gjithashtu do të zgjerojë mbështetjen për gjurmuesit Bluetooth nga markat si Tile, Chipolo dhe Pebblebee, përveç pajisjeve audio të pajtueshme si Pixel Buds dhe kufjet Sony.

Google ka vonuar lëshimin e rrjetit, i cili ndikohet nga vendosja e standardeve në lidhje me potencialin e tij për abuzim për të gjurmuar individë pa dijeninë e tyre.

Ky standard, i zhvilluar në bashkëpunim me Apple, pritet të zbatohet së shpejti, së bashku me shërbimin e përditësuar Find My Device.

Ata që nuk e duan këtë lloj gjurmimi mund të tërhiqen më herët KËTU , por kjo funksionon vetëm nëse keni marrë një mesazh nga Google me përmbajtjen e mësipërme.

Ju do të keni mundësinë ose të mbani opsionin e paracaktuar “Gjeni me rrjetin Gjeni pajisjen time” ose të hiqni dorë nga ai. Kjo vlen për të gjitha pajisjet Android të lidhura me një llogari specifike të Google.

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 8 Prill, 2024 19:30 Përditësuar