Pothuajse gjysma e krimeve në Gjermani kryhen nga të huajt, nis debati për kufizimin e migracionit

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 9 Prill, 2024 21:36

Pothuajse gjysma e krimeve në Gjermani kryhen nga të huajt, nis debati për kufizimin e migracionit

Pas rrjedhjes së të dhënave në publik për shkallën e krimit në popullatën e huaj, e cila u rrit ndjeshëm vitin e fundit, në Gjermani filloi sërish diskutimi për nevojën për të kufizuar migracionin.

“Ky zhvillim shumë negativ tregon se sa e tensionuar është situata me integrimin e të huajve dhe kjo është arsyeja pse ne kemi nevojë urgjente për një kufi të sipërm vjetor të numrit të emigrantëve,” tha Ministri i Brendshëm i Saksonisë, Armin Schuster i CDU.

Dhe zëdhënësi i grupit parlamentar të Unionit CDU/CSU në Bundestag për Punët e Brendshme, Alexander Tromm, i kërkon qeverisë së koalicionit të Olaf Scholz një “kthesë” kur bëhet fjalë për politikën e migracionit.

“Kur flasim për emigracionin e refugjatëve, duhet të flasim edhe për imigrimin e atyre që vijnë këtu për shkak të varfërisë”. “Përveç kësaj, shumë emigrantë vijnë në Gjermani me përvoja të lidhura me dhunën dhe krimin në vendet e tyre të origjinës,” tha Trom.

Politikanët e opozitës Demokristiane i referohen të dhënave nga statistikat e krimit të vitit të kaluar, të cilat duhet të publikohen zyrtarisht të martën, ndonëse disa të dhëna tashmë janë shfaqur në mediat gjermane.

Siç raportoi të dielën e përditshmja Welt am Sonntag, numri i krimeve të kryera në Gjermani në vitin 2023 u rrit në krahasim me vitin 2022 me 5.5 për qind në 5.94 milionë krime. Krimet e lidhura me dhunën u rritën në 215,000 rekord.

Politikanët e opozitës theksojnë veçanërisht faktin se 41 për qind e të gjitha krimeve kryhen nga të huajt, d.m.th. personat pa shtetësi gjermane, pavarësisht se ky grup shtetasish përbën 15 për qind të popullsisë së përgjithshme.

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 9 Prill, 2024 21:36