Elon Musk do të vizitojë Indinë, takohet me kryeministrin Modi

Rina Selimi
Botuar nga Rina Selimi 11 Prill, 2024 06:47

Elon Musk do të vizitojë Indinë, takohet me kryeministrin Modi

Elon Musk ka njoftuar në platformën e tij të mediave sociale X, do të vizitojë Indinë për të takuar kryeministrin, Narendra Modi.

Shefi i Tesla-s pritet të shpallë së shpejti planet e mëdha të investimeve në vend, shkruan CNN.

Muajin e kaluar, India uli taksat e importit për automjetet elektrike (EV) për prodhuesit globalë të makinave, të cilët zotohen të investojnë 500 milion dollarë dhe të fillojnë prodhimin vendas brenda tre viteve.
Në vitin 2021, shefi i Tesla-s tha se taksat e larta të importit të Indisë e kishin penguar firmën të lansonte makinat e saj në ekonominë e madhe me rritjen më të shpejtë në botë.

Rina Selimi
Botuar nga Rina Selimi 11 Prill, 2024 06:47