Gjykata e Strugës ka caktuar seancat për Ramiz Merkon

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 12 Prill, 2024 19:52

Gjykata e Strugës ka caktuar seancat për Ramiz Merkon

Derisa shumica e politikanëve do të analizojnë rezultatet e raundit të parë të zgjedhjeve presidenciale dhe do të përgatiten për pjesën e dytë të fushatës, kryetari i komunës së Strugës, Ramiz Merko, do të përgatitet për gjykim, përcjell FLAKA.

Më 26 prill ai duhet të ulet në bankën e të akuzuarve në Gjykatën e Strugës, ku është përgjegjës për keqpërdorim të pozitës dhe autoritetit zyrtar gjatë blerjes së automjetit luksoz zyrtar Audi A6.

Pa miratimin paraprak të Planit Vjetor për Prokurim Publik nga këshilli komunal dhe në kushtet kur komuna kishte borxhe të papaguara dhe xhiro llogari të bllokuar, ai ka blerë 4 vetura, përfshirë edhe Audin për gati 67 mijë euro, shkruhet në aktakuzë ku ishte përgatitur në Shkup, por ai ka udhëtuar për në Strugë për shkak të ndryshimeve në Kodin Penal, me të cilin juridiksioni ia kaloi gjykatës dhe prokurorisë së Strugës.

Ky rast ishte iniciuar nga një komision antikorrupsion para disa vitesh, i cili njoftoi se me ndihmën e gjykatës së Strugës Merko e ka blerë automjetin luksoz. Gjykata rriti fondet minimale të nevojshme për funksionimin e bashkisë për të blerë Audi-n e shtrenjtë në vitin 2017, ndonëse në vitet e mëparshme nuk pranoi.

Një muaj më vonë, më 22 maj, kryetari i Strugës duhet të paraqitet sërish në gjykatë, por me akuzë tjetër.

Ai përgjigjet se ka punuar nga pakujdesia dhe ka shkelur ligjin duke emëruar një ushtrues detyre të papërshtatshëm në një shkollë në fshatin Labunishtë. Sipas aktakuzës, në vend që të caktojë një zëvendës nga radhët e të punësuarve, ka emëruar një drejtor i cili nuk kishte përvojë adekuate të punës në punë edukative.

Merko u fut në listën e zezë të SHBA verën e kaluar, jo vetëm për përfshirje në korrupsion, por edhe për ndikim në procese gjyqësore dhe të tjera. Sipas informacioneve nga prokuroria, për të kanë një duzinë hetime dhe parahetime aktive. Një pjesë e çështjeve kanë dalë jashtë përdorimit për shkak të ndryshimeve në Kodin Penal. FLAKA

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 12 Prill, 2024 19:52