Kur pushteti është më i rëndësishme se shëndeti i qytetarëve!

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 12 Prill, 2024 20:24

Kur pushteti është më i rëndësishme se shëndeti i qytetarëve!

Politika ka shkatërruar shëndetësinë. Skandale të shumta, përgjegjësi zero. Njerëzit digjeshin të gjallë në spitalin e Tetovës, barnat e destinuara për të sëmurët me kancer vidheshin dhe rishiteshin në spitalin Onkologjik, dhomat e kirurgjisë ishin jashtë përdorimit për tre ditë, duke lënë jetën e njerëzve të varur në tepsi në pritje të operacioneve, mjekët po largohen nga vend, dhe pacientët kanë frikë të shkojnë te mjeku. Covid-i mori viktima të mëdha, u lutëm fqinjëve tanë për vaksina, pamje seksuale vërshuan në rrjetet sociale nga persona përgjegjës në sektorin e shëndetësisë, Maqedonia nuk pa një qendër të re klinike. Për një situatë kaq katastrofike, disa analistë problemin e shëndetësisë e lokalizojnë në ndryshimin e shpeshtë të ministrave dhe punën e tyre jokonsistente, përcjell FLAKA.

“Gjithë këtë periudhë kemi një gjendje fatkeqësie shëndetësore që nuk funksionon dot. Një nga arsyet kryesore është ndërrimi i shpeshtë i ministrave, të cilët në punën e tyre nuk kanë asnjë konsistencë në politikat që po bëhen dhe kjo sjell një gjendje dezintegrimi të të gjithë sistemit, për të cilin ne qytetarët si pacientë po paguajmë”, thotë Voisllav Zafirovski.

Por ky nuk është problemi i vetëm, sipas Zafirovskit, është edhe më e tmerrshme që askush nuk mban asnjë përgjegjësi, dhe humbjet e qytetarëve janë vetëm dëm kolateral.

“Vendosja në pozita përgjegjëse të personelit që nuk është mjaftueshëm ekspert, kompetent, bën të vetën. Kërkesa për të qenë ministër nuk është njohuria apo ekspertiza dhe kompetenca juaj. Kushti është posedimi i një karte partie nga partia e duhur që ka fuqinë për të emëruar dikë në një pozicion. Ajo që është karakteristikë e gjithë këtyre viteve të kaluara, derisa BDI së bashku me LSDM-në janë në pushtet, është mungesa e përgjegjësisë themelore që udhëheq proceset. Nuk kemi dëgjuar që ndonjë menaxher apo zyrtar i emëruar të ketë marrë ndonjë përgjegjësi dhe kemi pasur viktima në Tetovë, kemi pasur viktima nga Covid, askush nuk ka marrë përgjegjësi, gjithçka ka mbetur si dëm kolateral”, thotë Voisllav Zafirovsk.

Ndryshe, në 7 vite qeverisje kanë ndryshuar 5 ministra të shëndetësisë. Fillimisht ishte Arben Taravari, më pas Venko Filipçe, Bekim Sali, Fatmir Mexhiti dhe tani Ilir Demiri. FLAKA

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 12 Prill, 2024 20:24