Macron i qartë para Ramës: Normalizimi i marrëdhënieve mes Kosovës dhe Serbisë është i domosdoshëm për tërë rajonin

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 12 Prill, 2024 21:02

Macron i qartë para Ramës: Normalizimi i marrëdhënieve mes Kosovës dhe Serbisë është i domosdoshëm për tërë rajonin

Presidenti i Francës, Emmanuel Macron, ka theksuar nevojën për normalizimin e marrëdhënieve ndërmjet Kosovës dhe Serbisë.

Në një konferencë për shtyp të premten në Paris me Edi Ramën, kryeministrin e Shqipërisë, Macron tha se normalizimi i marrëdhënieve ndërmjet Kosovës dhe Serbisë është i domosdoshëm për të gjitha çështjet rajonale.

“Dua të tregoj vendosmërinë e Francës për Ballkanin Perëndimor. Kjo ka të bëjë me bashkimin e Evropës për ta bërë atë më të fortë në sfondin e agresionit rus në Ukrainë. Shqipëria ka vazhduar rrugën evropiane me vendosmëri, besim në mbështetjen tonë. Ne jemi të impresionuar nga totaliteti të reformave dhe kapacitetit për të avancuar. Dua të mirëpres zërin e fuqishëm në rajonin e Shqipërisë në skenën ndërkombëtare. Në të gjitha çështjet rajonale, normalizimi i marrëdhënieve ndërmjet Serbisë dhe Kosovës është i nevojshëm”, tha Macron.

Rama u prit me një ceremoni shtetërore nga Macron, ndërsa tha se nuk e kishte imagjinuar një mikpritje të tillë.

Pas takimit me Vuçiqin, Macron kërkoi që Kosova dhe Serbia të zbatojnë Marrëveshjen për rrugën e normalizimit, të arritur vitin e kaluar, duke theksuar se Franca do të sigurohet që çdo hap i kësaj marrëveshjeje të përmbushet.

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 12 Prill, 2024 21:02