Shpallet thirrja për masën 3 të programit IPARD 3 për investime në sektorin bujqësor

Flaka
Botuar nga Flaka 13 Prill, 2024 13:42

Shpallet thirrja për masën 3 të programit IPARD 3 për investime në sektorin bujqësor

Në një njoftim zyrtar, Ministria e Bujqësisë, pylltarisë dhe ekonomisë së ujërave ka bërë të ditur se është nisur thirrja për masën 3 të programit të ri IPARD 3. Ky program ka një buxhet total prej 14 milionë eurosh, i cili është i destinuar për investime në asete fikse për përpunimin dhe tregtimin e produkteve bujqësore, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Sipas deklaratës, sektorët prioritarë në këtë masë janë qumështi dhe produktet e qumështit, mishi dhe produktet e mishit, frutat dhe perimet, drithërat, yndyrna dhe vajra bimore dhe shtazore, musti, verë dhe pije të tjera të fermentuara, peshku dhe produktet e peshkut, si dhe të lashtat foragjere dhe foragjere.

Mbështetja financiare për këtë masë arrin deri në 50% të totalit të kostove të pranueshme. Megjithatë, për investime në efiçencën e energjisë, prodhimin e biomasës dhe burimet e rinovueshme të energjisë për nevoja vetjake, mbështetja mund të arrijë deri në 60% bashkëfinancim.

Flaka
Botuar nga Flaka 13 Prill, 2024 13:42