Dimitrievski nga Gostivari: Do të propozoj ligje që janë në interes të qytetarëve

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 15 Prill, 2024 22:52

Dimitrievski nga Gostivari: Do të propozoj ligje që janë në interes të qytetarëve

Unë dua të jem president që gjeneron zgjidhje, do të propozoj ligje që janë në interes të qytetarëve, e jo do të nënshkruaj ligje të inkurajuara nga elitat politike, tha nga mbledhja e partisë kandidati për kryetar të shtetit Maksim Dimitrievski nga ZNAM në Gostivar, përcjell FLAKA.

Dimitrievski sonte para qytetarëve të disa komunave të Pollogut në amfiteatrin veror në Gostivar kritikoi ashpër organin aktual qeverisës, ndërsa qeverisjen e tyre e vlerësoi si autokraci të ngarkuar me korrupsion.

“Dy elitat politike, të pangopura për pushtet, kanë njëzet vjet që përpiqen të përshtaten me BDI-në. Ata kanë marrë më shumë se gjysmën e pushtetit ekzekutiv, po ashtu marrin çdo ditë pushtetin e pavarur, gjyqësor. Profesionistët në sistem janë mënjanë dhe ushtarët parisien po i bëjnë të gjitha lëvizjet”, tha Dimitrievski.

Ai përmendi se ka zgjidhje dhe masa që përmban koncepti i tyre i quajtur “Manifesti për Maqedoninë”, siç tha ai, ka pesë zgjidhje specifike.

“Ne ofrojmë atë që është më e nevojshme – si të tejkalohen të gjitha problemet e krijuara në vend dhe brenda afateve specifike. Për mua, si president i ardhshëm i Maqedonisë, është absolutisht e papranueshme ndryshimi i Kushtetutës në seksionin për zgjedhjen e presidentit në Kuvend”, tha kandidati për president të shtetit dhe shpjegoi se në këtë mënyrë legjitimiteti i presidenti është shkelur.

Kandidati presidencial nga ZNAM bëri thirrje për pjesëmarrje masive më 24 prill dhe kërkoi nga të pranishmit që të thërrasin të dashurit e tyre, sepse siç tha ai, këto zgjedhje janë vendimtare për të ardhmen.

“Nga zgjedhjet varet se në cilin drejtim do të zgjedhë Maqedonia dhe nëse do të realizohet si shtet privat dhe pronë e individëve apo si shtet real civil në të cilin të gjithë do të gëzojnë të drejta. Jepni mbështetjen tuaj për numrin shtatë, sepse e di, do të tregoj dhe konfirmoj se si ta çojmë Maqedoninë në drejtimin e duhur”, tha Dimitrievski. FLAKA

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 15 Prill, 2024 22:52