FBI kërkon shmangien e porteve USB në aeroporte për karikimin e telefonave celularë dhe pajisjeve elektronike

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 15 Prill, 2024 19:48

FBI kërkon shmangien e porteve USB në aeroporte për karikimin e telefonave celularë dhe pajisjeve elektronike

FBI kërkon shmangien e porteve USB në aeroporte për karikimin e telefonave celularë dhe pajisjeve elektronike. Ka rreziqe të fshehura pas stacioneve të karikimit në dukje të përshtatshme.

Portet publike USB ofrojnë një zgjidhje joshëse kur bateria juaj është e mbaruar dhe ju keni një udhëtim të gjatë përpara, por komoditeti vjen me një rrezik të konsiderueshëm sigurie, paralajmëron Mirror.

Këto shtesa mund të modifikohen për të instaluar malware në pajisjen tuaj. Ky malware mund të qëndrojë i pazbuluar ndërkohë që vjedh në heshtje të dhëna të ndjeshme si fjalëkalimet dhe detajet bankare.

Juice jacking është një teknikë hakerimi ku kriminelët kibernetikë modifikojnë stacionet e karikimit për të instaluar malware.

Malware e mashtron telefonin tuaj duke menduar se është i lidhur me një pajisje të besuar, duke i lejuar hajdutët të kenë akses në informacionin tuaj personal, si fjalëkalimet, informacionet e kartës së kreditit dhe aktivitetin tuaj të shfletimit.

Pasi të infektohet, telefoni juaj bëhet i prekshëm jo vetëm në aeroport, por kudo që ta çoni.

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 15 Prill, 2024 19:48