Këto janë profesionet më të paguara në Amerikë – fitojnë mbi 400 mijë euro në vit

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 15 Prill, 2024 19:47

Këto janë profesionet më të paguara në Amerikë – fitojnë mbi 400 mijë euro në vit

“Business Insider” ka përpiluar listën e punëve më të paguara në Amerikë. Në krye janë kirurgët pediatër, të cilët fitojnë rreth 413,700 euro në vit, pra shtatë herë më shumë se çdo person tjetër me pagë mesatare.

Aktualisht, janë 1,180 kirurgë pediatër që praktikojnë në Amerikë.

Më pas në listë janë kardiologët, të cilët fitojnë 389,700 euro dhe janë 12 herë më shumë – 15,190.

Të tretët në listë janë kirurgët ortopedë, të cilët fitojnë 348,250 euro në vit, dhe janë pak më pak se kardiologët: 14,820.

Radiologët fitojnë 325890 euro. Të gjithë kirurgët e tjerë fitojnë 343,990 dollarë në vit.

Vendin e gjashtë në listë e zënë profesionet në fushën e mjekësisë, pra dermatologët, të cilët fitojnë mesatarisht 315,700 euro në vit.

Vendi i shtatë është i rezervuar për mjekët. Anesteziologët janë profesioni i shtatë më i paguar në Amerikë, me punonjësit që fitojnë mesatarisht 339,470 dollarë.

Një kirurg maksilofacial fiton mesatarisht 307,799 euro në vit. Në vendin e nëntë janë sportistët, të cilët fitojnë mesatarisht 302.753 euro në vit dhe në vendin e dhjetë janë mjekët okulistë, të cilët fitojnë 287.368 euro.

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 15 Prill, 2024 19:47