Shpërthime dhe zjarre në aeroportin ushtarak rus në Krime

Rina Selimi
Botuar nga Rina Selimi 17 Prill, 2024 08:58 Përditësuar

Shpërthime dhe zjarre në aeroportin ushtarak rus në Krime

Grupi i monitorimit Krime Wind raporton se gjatë natës ka pasur shpërthime dhe zjarre të mëdha brenda dhe pranë aeroportit ushtarak rus të Dzhankoy, në Krime, një gadishull i aneksuar në mënyrë të njëanshme nga Moska dhjetë vjet më parë.

Mediat ukrainase tregojnë imazhin e flakëve në aeroport. Sipas banorëve, shpërthimet kanë ndodhur para se të shpallej alarmi për sulm ajror.


“Sateliti VIIRS/Suomi NPP regjistroi gjashtë shpërthime zjarresh të fuqishme në aeroportin ushtarak rus Dzhankoya. Ora e rikuperimit ishte 3.41 e mëngjesit me orën e Moskës”, thotë Krime Wind.

Rina Selimi
Botuar nga Rina Selimi 17 Prill, 2024 08:58 Përditësuar