“Lëreni mënjanë temat etnike”

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 22 Prill, 2024 21:59

“Lëreni mënjanë temat etnike”

Mendoj se ajo që pamë dje në mitingun e BDI-së dhe përgjigja që dëgjuam nga partia kryesore opozitare është retorikë që nuk na duhet në Maqedoni, tha sot pasdite nga Demir Hisar kandidati për president Stevo Pendarovski, përcjell FLAKA.

Pendarovski u bëri thirrje BDI-së dhe Hristijan Mickoskit që të përmbahen nga intensifikimi i retorikës në baza ndërkombëtare.

“Kështu që i bëj apel të dyja palëve, dy ditë tre ditë pesë ditë para zgjedhjeve mos e ngrini retorikën për temën ndërkombëtare, sepse është shumë e ndjeshme, shumë shpërthyese, ju e dini që kemi pasur një konflikt në 2001, mezi jemi kthyer, mezi e morëm veten dhe në parim nuk dua që asnjë parti politike të fitojë pikë elektorale në temën e nacionalizmit.

Pse? Sepse çfarë do të bëjmë kur të mbarojnë zgjedhjet? Fakti që unë them diçka për çdo temë si president gjatë zgjedhjeve ka një efekt krejtësisht të ndryshëm tek njerëzit në rrugë. Po sikur dikush, i nxitur nga fjalët e mia ose nga reagimi ndaj fjalëve të mia, të bëjë ndonjë të keqe në bazë kombëtare? E di që në këtë rast bëhet fjalë për njerëz me përvojë, të cilët nuk janë të djeshëm, por prapë do të apeloja, ju lutem tregohuni të arsyeshëm, të kthehemi në atë që është më e rëndësishme për Maqedoninë.

Më e rëndësishmja është politika ekonomike dhe sociale dhe lufta kundër korrupsionit. Duhet ta ngremë standardin e qytetarëve dhe të mos ngremë tensione duke folur se kush është patriot më i madh se kush”, tha Pendarovski.

Pendarovski bëri thirrje që të lihet mënjanë çështja se kush e fitoi konfliktin në 2001.

“Lërini këto gjëra është viti 2001. Prandaj apeloj edhe një herë që ta lëmë mënjanë këtë temë. Ne jemi të gjithë këtu në një shtëpi të përbashkët, për të jetuar si një familje komplekse dhe për të zgjidhur problemet tona së bashku. Në atë vit 2001, nuk kishte asnjë fitues. Ne të gjithë ishim humbës dhe Maqedonia ishte më e madhja”, tha Pendarovski në Demir Hisar. FLAKA

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 22 Prill, 2024 21:59