Pacolli: Pavarësisht premtimeve qeveritare, Kosova është zhytur në ciklin e korrupsionit sistemik

Rina Selimi
Botuar nga Rina Selimi 26 Prill, 2024 09:16

Pacolli: Pavarësisht premtimeve qeveritare, Kosova është zhytur në ciklin e korrupsionit sistemik

Behgjet Pacolli, ish-presidenti i Kosovës, ka kritikuar pushtetin aktual për mos luftimin e korrupsionit.

Pacolli thotë se pavarësisht premtimeve qeveritare, Kosova është zhytur në ciklin e korrupsionit sistemik.

“Mungesa e progresit të prekshëm në trajtimin e korrupsionit nxjerr në pah një mosmarrëveshje shqetësuese midis retorikës së qeverisë dhe veprimeve të saj. Pavarësisht premtimeve për reforma, pak ndryshime thelbësore janë vërejtur, duke e lënë Kosovën të zhytur në një cikël korrupsioni sistemik”, thotë Pacolli.

closevolume_off
Dy raportet e organizatave ndërkombëtare tregojnë nevojën urgjente për veprime radikale për ta parandaluar korrupsionin, vlerëson Pacolli.

“Vlerësimet kritike të ofruara nga raportet e Freedom House dhe Departamentit të Shtetit nënvizojnë nevojën urgjente për veprime radikale për të trajtuar korrupsionin e shfrenuar që përshkon peizazhin politik të Kosovës. Ndërsa qeveria mund t’i ik luftës kundër korrupsionit brenda saj, realiteti në terren tregon një histori tjetër”, tha ai.

Pacolli thotë se normalizimi i tij, gërryen themelet e demokracisë.

“Problemi shtrihet përtej mangësive të thjeshta legjislative; është tregues i një pranimi më të gjerë sistematik të korrupsionit brenda establishmentit politik aktual. Ky normalizim i praktikave korruptive gërryen vetë themelet e demokracisë dhe minon besimin e publikut në institucionet qeveritare”, deklaroi Pacolli.

Rina Selimi
Botuar nga Rina Selimi 26 Prill, 2024 09:16