Ky vend do t’i ndalojë ushtarët e tij të përdorin iPhone – a kanë ata një arsye të mirë?

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 29 Prill, 2024 20:24

Ky vend do t’i ndalojë ushtarët e tij të përdorin iPhone – a kanë ata një arsye të mirë?

Nëse kjo ndodh, iPhone do të ndalohet nga të gjitha selitë ushtarake si dhe njësitë ushtarake. Telefonat Android, veçanërisht ata të prodhuar në Korenë e Jugut, si Samsung, do të vazhdojnë të përdoren.

Ndalimi rrjedh nga shqetësimet rreth rrjedhjes së mundshme të informacionit të ndjeshëm përmes videove zanore, raportuan mediat lokale.

Dokumentet, të cilat janë postuar në faqen e Shtabit të Forcave Ajrore, dyshohet se përmendin qartë se “importimi i iPhone-ve do të ndalohet plotësisht”.

Më tej thuhet se një rishikim është duke u zhvilluar për ta shtrirë këtë ndalim në të gjitha njësitë, që do të thotë se potencialisht rreth 50,000 ushtarëve do t’u ndalohet përdorimi i iPhone për komunikime zyrtare.

Nuk është se iPhone ka një të metë sigurie “të qenësishme”, por që nuk përputhet me kufizimet e vendosura nga aplikacioni i menaxhimit të pajisjeve celulare që personeli ushtarak duhet të ketë në pajisjet e tyre.

Kur ky aplikacion aktivizohet, ai kufizon shumë funksione të telefonit, si kamera, Wi-Fi, mikrofon, lidhje dhe shumë funksione të tjera. Megjithatë, me përjashtim të kamerës, iPhone nuk lejon që aplikacionet e palëve të treta të kontrollojnë funksionet e tij vendase, kështu që ky aplikacion nuk mund të kufizojë USB-në, mikrofonin, lidhjen dhe më shumë.

Meqë ra fjala, ai aplikacion sigurie u lëshua nga Ministria e Mbrojtjes Kombëtare në vitin 2013 për të reduktuar mundësinë e rrjedhjes së informacionit konfidencial, por fillimisht ishte menduar vetëm për oficerët dhe nëpunësit civilë në ministri, por tani është shtrirë për të gjithë ushtarakët. personelit.

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 29 Prill, 2024 20:24