Mbi 603,000 pasagjerë në Aeroportin Ndërkombëtar të Shkupit në tremujorin e parë të 2024

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 29 Prill, 2024 19:20

Mbi 603,000 pasagjerë në Aeroportin Ndërkombëtar të Shkupit në tremujorin e parë të 2024

Zëvendësministri teknik i Punëve të Brendshme Mitko Bojmacaliev së bashku me drejtorin e BSP-së Sasho Tasevski dhe ndihmësdrejtorin e Departamentit për Çështje Kufitare dhe Migrime, Sasho Smileski, mbajtën takim pune me menaxhmentin e stacionit policor për kontrolle kufitare “International Aeroporti i Shkupit”.

Delegacioni vizitoi terminalin e aeroportit si dhe Njësinë Ndërinstitucionale Kufitare. Njëkohësisht, menaxhmenti është njoftuar me rezultatet e kësaj njësie organizative në Qendrën Rajonale Veriore në kuadër të Byrosë së Sigurisë Publike të MPB-së.

“Në tremujorin e parë të Komisariatit të Policisë për kontrolle kufitare “Aeroporti Ndërkombëtar”, në lidhje me punën e kësaj njësie organizative, vërejmë një fluks të shtuar të pasagjerëve krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar, me gjithsej 603.537 të regjistruar. të cilat 296.728 pasagjerë vendas dhe 306.809 të huaj, dhe në të ishin edhe 2507 avionë vendas dhe të huaj. Lidhur me krimet e regjistruara, vëmë re dy raste të zbuluara të dokumenteve të falsifikuara.

Janë paraqitur 65 kallëzime kundërvajtëse dhe janë kryer 92 bastisje të personave, 14 personave janë privuar nga liria, 78 persona janë ndaluar”, ka thënë Bojmacaliev pas takimit.

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 29 Prill, 2024 19:20