Financial Times ka lejuar ChatGPT të përdorë artikujt e tij të trajnimit

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 30 Prill, 2024 20:51

Financial Times ka lejuar ChatGPT të përdorë artikujt e tij të trajnimit

Financial Times nënshkroi një marrëveshje me OpenAI për të licencuar përmbajtjen e gazetës për të zhvilluar modele të AI dhe lejoi ChatGPT t’u përgjigjej pyetjeve me përmbledhjet që i atribuohen gazetës.

Zhvilluesi i AI ka hyrë në një marrëveshje licence me gazetën britanike të biznesit dhe do të jetë në gjendje të përdorë artikuj nga Financial Times, sipas një deklarate. ChatGPT do të jetë gjithashtu në gjendje t’u përgjigjet pyetjeve të përdoruesve me informacion nga artikujt e Financial Times, duke përfshirë lidhjet në faqen e internetit të gazetës.

Në muajt e fundit, Axel Springer Group i Gjermanisë dhe gazeta franceze Le Monde kanë nënshkruar marrëveshje me OpenAI. Nga ana tjetër, New York Times e çoi kompaninë në gjykatë në dhjetor, duke pretenduar se ChatGPT ishte trajnuar për artikujt e gazetës pa leje.

ChatGPT ngjalli interes për inteligjencën artificiale më shumë se një vit më parë.

Të tillë chatbot gjenerues të AI-së janë trajnuar me sasi të mëdha informacioni dhe mund të formulojnë tekste gjuhësore të nivelit njerëzor, të shkruajnë kodin e softuerit dhe të përmbledhin informacionin.

Parimi pas kësaj është se chatbot-et gjykojnë fjalë për fjalë se si duhet të vazhdojë një fjali, bazuar në probabilitetin.

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 30 Prill, 2024 20:51