Përveç pëlqimit nga votuesi, partitë flasin edhe për të krijuar martesa politike

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 30 Prill, 2024 22:13

Përveç pëlqimit nga votuesi, partitë flasin edhe për të krijuar martesa politike

Kush është në sulm dhe kush në mbrojtje? Kush do ta bëjë koalicionin e qeverisë së ardhshme duke rritur padurimin dhe intolerancën në fjalimet politike të liderëve të partive që pretendojnë të jenë pjesë e qeverisë së ardhshme. Dhe sot liderët kanë mesazhe kyçe të ndërsjella pasi kreu i VMRO DPMNE Hristijan Mickovski i tha Ahmetit se ky nuk është shtet binacional dhe as federatë, përcjell FLAKA.

Nga BDI sërish me një mesazh se përgjegjësinë për paqen dhe stabilitetin e vendit e kanë dy komunitetet më të mëdha dhe se nuk ka pushtet pa fitues në bllokun politik shqiptar.

Dhe nga blloku opozitar shqiptar me një mesazh për kundërshtarët e tyre politikë BDI se, siç thonë ata, koha e integristëv ka kaluar dhe se ata janë përfaqësuesi i vetëm legjitim i shqiptarëve në vend.

Por edhe Lëvizja ZNAM shihet si pjesë e qeverisë së ardhshme, pasi lideri i partisë, Maksim Dimitrievski, sot në një konferencë për media prezantoi edhe një herë qëndrimet e partisë dhe kushtet që kanë për koalicionet të ardhmen e mundshme.

Lideri i LSDM-së Kovaçevski dje në takimet me qytetarët ka dërguar mesazh se pret rezultat më të mirë zgjedhor në zgjedhjet e 8 majit.

Ka mbetur saktësisht një javë deri në përfundimin e fushatës dhe retorika mes partive që drejtojnë procesin zgjedhor po kulmon gjithnjë e më shumë me emrat e ndërsjellë, të cilat liderët dhe liderët e koalicioneve zakonisht ia dërgojnë njëri-tjetrit nga tubimet. FLAKA

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 30 Prill, 2024 22:13