Toshkovski: Palevski do të ekstradohet për një kohë shumë të shkurtër

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 30 Prill, 2024 20:27

Toshkovski: Palevski do të ekstradohet për një kohë shumë të shkurtër

Pançe Toshkovski – Ministri i Punëve të Brendshme sot pasdite tha se Ljupço Palevski do të ekstradohet në një kohë sa më të shkurtër pasi Ministria e Drejtësisë sot njoftoi se ekstradimi është miratuar nga autoritetet turke.

“Gjatë ditës së sotme nga Departamenti për Bashkëpunim Ndërkombëtar Policor morëm informacion se është miratuar ekstradimi i personit në fjalë dhe se policët tanë janë në komunikim me kolegët e tyre turq dhe pritet që në periudhën në vijim të të përcaktojë gjithçka që duhet nga perspektiva e personit në fjalë që është përndjekje nga Prokuroria e Republikës së Moldavisë, të vihet para drejtësisë”, tha Toshkovski.

I pyetur nëse ka një afat të caktuar se kur duhet të dorëzohet Palevski, ai tha se nuk ka një afat të caktuar, por se Palevski do të ekstradohet në vend sa më shpejt që të jetë e mundur.

Ministria e Drejtësisë ka njoftuar sot se ka marrë njoftim zyrtar se lejohet ekstradimi i Ljupço Palevskit.

Palevski është i dyshuari kryesor për dy vepra penale “rrëmbim” dhe “vrasje brutale” të Vanja Gjorçevskës dhe Pançe Zhezhovskit./Telegrafi/

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 30 Prill, 2024 20:27