Ura e Gurtë në Shkup po fundoset në agoni, në vend që të jetë simbol i qytetit

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 30 Prill, 2024 22:23 Përditësuar

Ura e Gurtë në Shkup po fundoset në agoni, në vend që të jetë simbol i qytetit

Ura e gurtë – në vend të simbolit të Shkupit, zhytet në agoni, përcjell FLAKA.

Pamja dikur e këndshme tani është e tejmbushur me degë dhe lloj-lloj vegjetacioni. Kasafortat janë një histori e veçantë, të paskrupullt i përdorin ende si tualete nga ku përhapet një erë e pakëndshme, e intensifikuar nga moti i nxehtë, disa shprehin “artin” e tyre, dhe në anë të “pazarit” përdoren edhe për parkim.

Dhe, përgjatë Urës së Gurit, do të mirëpriteni nga fëmijët me “muzikë live”…

Të paktën sot pasdite shumica e atyre që kaluan Vardarin përmes kësaj ure ishin turistë të cilët thonë se objektet e tilla në vendet e tyre trajtohen si të shenjta.

Shkupianët thonë se kjo gjendje tregon pakujdesi të institucioneve, por edhe pakujdesi të qytetarëve.

Humbi edhe magjia e mbrëmjes së urës së gurtë, të cilën e siguronte ndriçimi, pasi shumica e llambave nuk funksionojnë. Tender për ndriçim ka shpallur edhe Qyteti i Shkupit, por ka ngecur në institucione.

Qendra e konservimit thotë se jo të gjithë mund të lejohen të punojnë në një objekt kaq të rëndësishëm dhe kompania e zgjedhur nuk ka një projektues me licencë të përcaktuar ligjërisht.

Nga Qyteti i Shkupit thonë se është hartuar projekti për ndriçimin e Urës së Gurit, por nuk janë të sakta informatat se është dhënë kontrata për ndërtimin e ndriçimit, thonë se do të fillojë pas zgjedhjeve.

Sa i përket kujdesit dhe gjendjes së Urës së Gurit, konservatorët thonë se kanë kompetencë vetëm për të inspektuar dhe njoftuar inspektorët kompetentë, ata sigurojnë se gjendja është përgjegjësi vetëm e qytetit. FLAKA

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 30 Prill, 2024 22:23 Përditësuar