Pendarovski: VMRO-DPMNE po performon me retorikë të fortë nacionaliste

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 6 Maj, 2024 21:48

Pendarovski: VMRO-DPMNE po performon me retorikë të fortë nacionaliste

Kandidati për president Stevo Pendarovski thase nuk pret krizë ndëretnike në vend edhe përkundër retorikës së fortë nacionaliste për zgjedhjet e 8 majit.

“Nuk pres një krizë ndëretnike, pa marrë parasysh se kush do të jetë në pushtet, por është e pamohueshme që subjekti politik kryesor opozitar VMRO-DPMNE, që e mbështet zonjën, performon me retorikë të fortë nacionaliste, dhe është e vërtetë që në anën tjetër ka provokime nacionaliste që nuk do të donim t’i shihnim pas tridhjetë e vjetësh shtet të pavarur”, tha presidenti Stevo Pendarovski në debatin e tretë presidencial në emisionin “Samo Vistina” në televizionin “Kanal5″.

Sipas tij, është joparimore të veçohet një komunë në Shkup dhe të thuhet se aty ka njohuri të tilla, në një situatë kur VMRO-DPMNE është pjesë e qeverisë teknike dhe ka ministrin e Punëve të Brendshme.

“Sepse Toshkovski nuk arrestoi njerëzit dhe që të mos i shkoj mendja se do të keni mundësi të bëni një lloj problemi në procesin zgjedhor. Ministria e Punëve të Brendshme duhet të reagojë sa më shpejt dhe t’i ndëshkojë ata që bëjnë probleme apo kërcënojnë”, theksoi Pendarovski.

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 6 Maj, 2024 21:48