Zjarre në Shkup e Manastir, digjen deponi të egra

Flaka
Botuar nga Flaka 6 Maj, 2024 12:43

Zjarre në Shkup e Manastir, digjen deponi të  egra

Qendra e Menaxhimit të Krizave (QMK) bën me dije se në numrin e vetëm të emergjencës 112 në QMK në 24 orët e fundit ka pasur gjithsej 1588 thirrje, nga të cilat 54,85% kanë qenë thirrje “reale”, dhe 45,15% për nevoja të tjera që nuk ishin urgjente.

61,03% janë drejtuar në Polici, 35,66% në Shërbimin e Urgjencës Mjekësore, 1,84% tek Zjarrfikësit dhe 0,37% në LAMM të thirrjeve aktuale në 112 në QMK. Ndryshe, kanë qenë 760 thirrje për emergjenca, 112 për QMK, që është shuma totale e atyre që kanë qenë për zgjidhje të kombinuar nga thirrjet “reale” (1,10%) dhe ato të emërtuara si “thirrjet jo emergjente” (45,15% ).

Të gjithë ata i janë nënshtruar pritjes, përpunimit në QMK dhe koordinimit të drejtpërdrejtë për zgjidhjen e tyre me institucionet dhe shërbimet në Sistemin e Menaxhimit të Krizave.

Në 24 orët e fundit ka pasur dy zjarre të hapura. Nga QMK-ja e Shkupit informojnë se zjarrfikësit nga ora 14:10 deri në orën 15:10 kanë fikur mbeturinat e djegura në ul. “Skupi” në Komunën e Karposhit, në sipërfaqe prej 500m2.

Ndërhyrja është kryer me një automjet PP dhe dy zjarrfikës. QMK Rajonale Manastir, përcjellë informacionin nga NJTZ Manastir se nga ora 14.11 deri në ora 15.15 me një automjet zjarrfikëse  dhe dy zjarrfikës kanë intervenuar në një deponi të egër të djegur në vendbanimin “Bair” në Komunën e Manastirit.

Të gjitha rastet emergjente raportohen në numrin e vetëm të urgjencës 112 në QMK, veçanërisht kur qytetarët kanë situata kërcënuese për jetën. Njëkohësisht, QMK bën me dije se është e nevojshme dhe e dobishme të ndiqen rekomandimet dhe informacionet nga mediat për parandalimin dhe reagimin ndaj emergjencave.

Flaka
Botuar nga Flaka 6 Maj, 2024 12:43