TikTok padit SHBA për të bllokuar ligjin e ri të ndalimit

Rina Selimi
Botuar nga Rina Selimi 8 Maj, 2024 09:03

TikTok padit SHBA për të bllokuar ligjin e ri të ndalimit

Platforma e mediave sociale TikTok dhe kompania e saj mëmë kineze ByteDance po padisin Shtetet e Bashkuara mbi një ligj që do ta detyronte kompaninë të shesë aplikacionin popullor të ndarjes së videove ose të përballet me ndalimin.

Padia e ngritur të martën mund të jetë duke krijuar atë që mund të jetë një luftë e zgjatur ligjore mbi të ardhmen e TikTok në SHBA.

Kompania e njohur e videove sociale pretendoi se ligji, të cilin presidenti Joe Biden e nënshkroi si pjesë e një pakete më të madhe ndihme të huaj prej 95 miliardë dollarësh, është aq “qartësisht jokushtetues” sa sponsorët e Aktit për Mbrojtjen e Amerikanëve nga Aplikimet e Kontrolluara nga Kundërshtarët e Huaj po përpiqen të portretizojnë ligjin, jo si ndalim, por si rregullim i pronësisë së TikTok.

“Kongresi ka ndërmarrë hapin e paprecedentë për të veçuar dhe ndaluar shprehimisht TikTok: një forum të gjallë në internet për fjalën dhe shprehjen e mbrojtur të përdorur nga 170 milionë amerikanë për të krijuar, ndarë dhe parë video në internet,” tha ByteDance në padinë e tij.

Rina Selimi
Botuar nga Rina Selimi 8 Maj, 2024 09:03