Ja çfarë të mire përfitoni, kur flini me çorape gjatë natës

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 9 Maj, 2024 20:07

Ja çfarë të mire përfitoni, kur flini me çorape gjatë natës

Këmbët e ftohta mund të jenë arsyeja e netëve tuaja të shqetësuara. Kur këmbët tuaja janë të ftohta, ato ngushtojnë enët e gjakut dhe bëjnë që gjaku të qarkullojë më pak. Sipas Fondacionit Kombëtar të Gjumit , ngrohja e këmbëve para se të shkoni në shtrat ndihmon t’i jepni trurit tuaj një sinjal të qartë se është koha e gjumit.

Dhe kush është mënyra më e lehtë për të ngrohur këmbët tuaja? Çorapet… Përveçse ndihmon trupin tuaj të qëndrojë i ngrohtë, veshja e çorapeve gjatë natës ka gjithashtu përfitime shtesë:

* Përmirëson thembrat e plasaritura: Veshja e çorapeve të pambukut mund të ndihmojë që thembrat tuaja të mos thahen.

* Rritja e orgazmave të mundshme: Sipas BBC , studiuesit zbuluan aksidentalisht se veshja e çorapeve rrit aftësinë e pjesëmarrësve për të arritur një orgazëm me 30 për qind.

* Zvogëlon mundësinë e sulmit të Raynaud: Sëmundja e Raynaud është kur zonat e prekura të lëkurës, zakonisht gishtat e këmbëve, humbasin qarkullimin e gjakut dhe fillojnë të fryhen. Veshja e çorapeve gjatë natës mund të ndihmojë në parandalimin e një sulmi duke i mbajtur këmbët tuaja të ngrohta dhe qarkullimin e gjakut.

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 9 Maj, 2024 20:07