Komiteti i Ministrave të KE-së për momentin nuk e ka në agjendë çështjen e Kosovës

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 9 Maj, 2024 19:48

Komiteti i Ministrave të KE-së për momentin nuk e ka në agjendë çështjen e Kosovës

Komiteti i Ministrave të Këshillit të Evropës (KE) për momentin nuk e ka në agjendë çështjen e Kosovës, kanë konfirmuar nga KiE. Komiteti mblidhet javën e ardhshme dhe aty pritej që pas votimit të suksesshëm në Asamblenë Parlamentare, çështja e anëtarësimit të Kosovës në KiE të shkonte në duart e Ministrave të Jashtëm të Këshillit që do të vendosnin përfundimisht nëse Kosova do të bëhej anëtarja më e re e organizatës.

“Sa për sqarim, diskutimet e Komitetit të Ministrave janë konfidenciale. Në këtë moment, Kosova nuk është në agjendën e takimit të Komitetit të Ministrave. Nuk kemi më shumë informacion në këtë fazë, por do t’ju njoftojmë për zhvillimet”, kanë thënë nga Këshilli i Evropës. Franca dhe Gjermania kanë kërkuar kushtëzimin e anëtarësimit në KiE me Asociacionin e komunave me shumicë serbe. Ndërsa, Qeveria e Kosovës ka thënë se nuk pranon që këto dy çështje të lidhen me njëra-tjetrën. /Alsat.mk

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 9 Maj, 2024 19:48