Gjyshi 106-vjeçar kërceu me parashutë dhe vendosi rekord botëror

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 13 Maj, 2024 20:13

Gjyshi 106-vjeçar kërceu me parashutë dhe vendosi rekord botëror

Ai hyri për herë të parë në Librin e Rekordeve Guinness në vitin 2020, kur u hodh nga 4260 metra për të festuar diplomimin e nipërve të tij. Ai ishte atëherë 103 vjeç.

“Kjo ishte ëndrra ime. “Nuk e kisha menduar kurrë se do të jetoja kaq gjatë”, tha Blaschke.

Interesante, ishte hedhja e tij e dytë me parashutë, dhe hera e parë që ai guxoi në ditëlindjen e tij të 100-të, raporton UPI.com.

Për kujtesë, rekordi i tij u thye nga Dorothy Hoffner (104) nga Çikago, e cila vdiq pak më vonë në një shtëpi pleqsh.

Më parë, titulli i “parashutistit më të vjetër” i përkiste Suedezes Ruth Linea Ingegard Larsson, e cila kërceu në 103 vjet e 259 ditë.

“Nëse mendoni se nuk mundeni, atëherë po nënvlerësoni veten. Të gjithë janë më të aftë se sa mendojnë. Thjesht duhet të marrin vendimin për të provuar,” tha Blasheke pas rekordit të ri.

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 13 Maj, 2024 20:13