NP “Parqet dhe gjelbërimi”: Nuk kemi marrëveshje me Qeverinë për mirëmbajtjen e oborrit të objektit

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 13 Maj, 2024 19:38

NP “Parqet dhe gjelbërimi”: Nuk kemi marrëveshje me Qeverinë për mirëmbajtjen e oborrit të objektit

Ndërmarrja publike “Parqet dhe gjelbërimi” përmes një komunikate me shkrim është përgjigjur në lidhje me atë nëse ka kontratë me qeverinë për mirëmbajtjen e oborrit të ndërtesës së qeverisë.

Nga “Parqet dhe gjelbërimi” thonë se kompania e tyre nuk ka lidhur një marrëveshje të tillë me Qeverinë.

“NP “Parqet dhe gjelbërimi” është përgjegjëse për mirëmbajtjen e gjelbërimit në parqet, bulevardet, tubacionet dhe rrugët kryesore nën juridiksionin e Qytetit të Shkupit, si dhe pyjet e parkut Vodno, Gazi baba, Saraj dhe Matkë”.

“Pjesa tjetër e gjelbërimit në lagje dhe mes blloqeve është në përgjegjësinë e bashkive, ndërsa oborret në të gjitha institucionet janë detyrim për mirëmbajtjen e vetë institucionit (qoftë spital, poliklinikë, agjenci shtetërore, ministri, madje edhe Qeveria). Në të gjitha këto institucione ka shërbime të përgjithshme që duhet të kujdesen për këto çështje, ose duhet të lidhin një marrëveshje me “Parqet dhe gjelbërimi” për rregullimin apo mirëmbajtjen e oborreve të tyre, sipas së cilës marrëveshje do të vepronim më tej. Në këtë rast kompania nuk ka lidhur një marrëveshje të tillë me Qeverinë”, thuhet në njoftimin e NP “Parqet dhe gjelbërimi”.

NP “Parqet dhe gjelbërimi” dërgoi një dokument të disponueshëm publikisht se kush duhet të mirëmbajë oborrin e Qeverisë.

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 13 Maj, 2024 19:38