VLEN porosi Siljanovskës: Presidentja ta respektoj Kushtetutën, nuk ka shans të dytë

Rina Selimi
Botuar nga Rina Selimi 13 Maj, 2024 08:07 Përditësuar

VLEN porosi Siljanovskës: Presidentja ta respektoj Kushtetutën, nuk ka shans të dytë

Koalicioni shqiptar VLEN reagoi ndaj presidentes së re, Gordana Siljanovska-Davkova, e cila në inaugurimin e saj nuk përdori emrin e ri kushtetues, Maqedonia e Veriut.

“Shprehim shqetësimin tonë për ndikimin e emocioneve të fushatës zgjedhore në racionalitetin e hapave të parë në realpolitikë. Ne i kuptojmë ndjenjat e popullit maqedonas, por nuk ka shans të dytë për një përshtypje të parë për kreun e ri të shtetit. Presidenti i Republikës duhet të jetë shembull i respektimit të Kushtetutës, sidomos kur bëhet fjalë për një profesoreshë të së Drejtës Kushtetuese”, deklaroi VLEN.

Sipas koalicionit, Maqedonia e Veriut është anëtare fuqiplotë e Aleancës së NATO-s dhe negociatat me BE-në kanë filluar, por ndryshimet kushtetuese na presin përpara për të vazhduar në rrugën evropiane.

“ Ne nuk kemi nevojë për hapjen e plagëve të vjetra. Ndaj është mirë që presidentja e re nënshkroi betimin me emrin kushtetues, që është ende një shenjë se realiteti de facto pranohet prej saj”, deklaroi VLEN.

Rina Selimi
Botuar nga Rina Selimi 13 Maj, 2024 08:07 Përditësuar