Harvard arrin marrëveshje me studentët për t’i dhënë fund demostratave pas 20 ditësh

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 14 Maj, 2024 21:18

Harvard arrin marrëveshje me studentët për t’i dhënë fund demostratave pas 20 ditësh

Grupi i protestës së studentëve në një deklaratë tha se “votoi në mënyrë demokratike për t’i dhënë fund demostratave pas 20 ditësh”.

U arrit një marrëveshje midis autoriteteve rektorale të Harvardit dhe studentëve për t’i dhënë fund demonstratave pro-palestineze, siç u njoftua nga të dyja palët.

Marrëveshja parashikon që studentët të prishin kampin në zonën përreth universitetit, ndërsa autoritetet e provokatorit ranë dakord të diskutojnë me ta kundërshtimet për përfundimin e marrëveshjeve që lidhen me Izraelin dhe të shqyrtojnë rikthimin e studentëve, studimet e të cilëve kanë qenë pezulluar.

Grupi protestues i studentëve “Harvardi Jashtë Palestinës së pushtuar” tha në një deklaratë se “votoi në mënyrë demokratike për t’i dhënë fund kampingut të tij pas 20 ditësh “. “Që nga krijimi i tij tre javë më parë, kampi ka zgjeruar dhe thelluar organizimin e solidaritetit të Palestinës në kampus,” tha një zëdhënës i protestuesve.

Nga ana e tij, presidenti i përkohshëm i universitetit Alan Garber pranoi të kërkonte një takim mes protestuesve dhe zyrtarëve të universitetit lidhur me pyetjet e studentëve për financimin e institucionit./abcnews.al

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 14 Maj, 2024 21:18