Çmimi i energjisë elektrike do të ulet nëse vjen ofertë për një megavat më të lirë se 58 eurot nga EMV

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 20 Maj, 2024 20:54

Çmimi i energjisë elektrike do të ulet nëse vjen ofertë për një megavat më të lirë se 58 eurot nga EMV

A do ta fitojë EMV konkurrencën në çmimin e energjisë elektrike që i shet EVN-së për amvisëritë dhe konsumatorët e vegjël?

Një çmim i ri i energjisë elektrike duhet të vendoset muajin e ardhshëm. Këtë vit, EMV ka obligim që EVN HOME t’i ofrojë 40 për qind të nevojave për energji elektrike, por për 60 për qind të mbetura mund të kontaktohen kompanitë tjera me çmim më të ulët, përcjell FLAKA.

Edhe pse deri më tani, përveç termocentraleve në tenderin e EVN-së për sigurimin e sasive të energjisë elektrike, mund të thirreshin edhe kompani të tjera, kjo nuk ndodhi, sepse një përqindje më e madhe e energjisë elektrike vinte nga EMV dhe me çmime më të ulëta se çmimet e tregut. Por kësaj radhe presin më shumë kompani nga RKE, sepse e lejojnë kushtet.

Këtë qershor do të vendoset çmimi vetëm për energjinë e konsumuar, por jo për tarifën e rrjetit. Aty do të bëhet një korrigjim vetëm në dhjetor. Ndërkohë, me zgjedhjen e një furnizuesi të ri Universal, u ul edhe marzhi i fitimit, si dhe u ul përqindja e importeve, ndaj lind pyetja, a ka vend për energji elektrike më të lirë?

Edhe pse paraprakisht ishte paralajmëruar se nga ky vit, në vend të dy herë, vendimi për çmim të ri të energjisë elektrike do të merret një herë në muajin nëntor, për shkak të përzgjedhjes së korrigjimit të ri Universal, ai duhet të merret edhe në qershor. FLAKA

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 20 Maj, 2024 20:54