Kompani në RMV bëjnë miliona euro me gypa dhe gurë

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 21 Maj, 2024 22:15

Kompani në RMV bëjnë miliona euro me gypa dhe gurë

Ata prodhojnë material ndërtimor dhe në atë janë më të suksesshmit pas fitimeve të arritura për vitin 2023 në Maqedoni. Këto janë objekte industriale, jo minerare në vend dhe produkti i tyre përfundimtar ka një vlerë të shtuar, përcjell FLAKA.

Vendin e parë e ka SH.A. Usje për prodhimin e çimentos, ndërsa në vendin e dytë IGM-Trade për gypa çeliku të Ilija Geçev për gypa dhe profile të salduara. E treta është Conti Hidroplast nga Gjevgjelia e Boris Majunkov për gypa për ujësjellës, kanalizim, gaz dhe qëllime të ngjashme. Duhet theksuar se në vitet e kaluara cikli i investimit të Conti Hydroplast është mbështetur nga Qeveria me ndihmë shtetërore.

Investitori gjerman Knauf Radika prodhon gips, dhe Maksteel furnizon klientët e tij me fletë të trasha të petëzuara në nxehtësi. Pofix nga Tetova dallohet nga allçia. Të gjitha këto kompani të listuara deri më tani renditen në njëqind më të suksesshmet për sa i përket fitimit për vitin e fundit.

Afër fitimit me këta gjigantë të ndërtimit është Krin-KG e Prilepit nga Berovci, e cila prodhon pllaka mermeri, kuarciti, travertina dhe materiale të tjera guri. Kompania zotëron edhe minierat e granitit në Mariovë. Pronari dominues është Hristo Kitanoski. FLAKA

Burimi: Regjistri Qendror

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 21 Maj, 2024 22:15