Google ka lëshuar një përditësim të ri për shfletuesin e tij Chrome, versioni i ri rregullon nëntë dobësi të sigurisë

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 23 Maj, 2024 20:05

Google ka lëshuar një përditësim të ri për shfletuesin e tij Chrome, versioni i ri rregullon nëntë dobësi të sigurisë

Google ka lëshuar një përditësim për Chrome në Windows, Mac dhe Linux. Versioni i ri 125 rregullon nëntë dobësi sigurie, duke përfshirë një defekt serioz të ditës zero. Përditëso tani për të mbrojtur pajisjen tënde.

Të mërkurën, Google lëshoi ​​​​një përditësim për Chrome në Windows, Mac dhe Linux. Ndërsa butoni “Përditëso” është i lehtë për t’u injoruar, nuk është një ide e mirë tani.

Google ka lëshuar një përditësim për Chrome në Windows, Mac dhe Linux. Versioni i ri 125 rregullon nëntë dobësi sigurie, duke përfshirë një defekt serioz të ditës zero. Përditëso tani për të mbrojtur pajisjen tënde.

Të mërkurën, Google lëshoi ​​​​një përditësim për Chrome në Windows, Mac dhe Linux. Ndërsa butoni “Përditëso” është i lehtë për t’u injoruar, nuk është një ide e mirë tani.

Versioni 125 i Chrome përfshin arna për nëntë dobësi të sigurisë. Një shqetësim i veçantë është një nga ato dobësi, etiketuar CVE-2024-4947, që i referohet “Konfuzionit të tipit në V8”. Ky gabim ndodh kur kodi nuk vërteton objektin e kaluar tek ai, gjë që i lejon sulmuesit të lëshojnë dhe ekzekutojnë kodin e tyre në pajisjen tuaj.

Ajo që e bën këtë cenueshmëri veçanërisht të rrezikshme është fakti se është një gabim i ditës zero, që do të thotë se tashmë është shfrytëzuar në mënyrë aktive. Kjo do të thotë që sulmuesit tashmë janë të vetëdijshëm për këtë dobësi dhe e kanë përdorur atë për hakerim. Kur shihni një etiketë si kjo, duhet të përditësoni menjëherë aplikacionet tuaja.

Për më tepër, kjo është dobësia e tretë e ditës zero që prek Chrome që Google ka identifikuar këtë muaj. E para, CVE-2024-4671, u arnua më 9 maj, ndërsa e dyta, CVE-2024-4761, u arnua më 13 maj. Të dy dobësitë i lejojnë sulmuesit të kenë akses në të dhëna në të cilat ata nuk do të kishin akses përndryshe.

Agjencia Amerikane e Sigurisë Kibernetike dhe Infrastrukturës (CISA) ka shtuar të tre gabimet në katalogun e saj të shfrytëzimeve të njohura. Agjencitë federale kanë afat deri më 10 qershor për të përditësuar shfletuesit e tyre Chrome, por ju mund ta bëni këtë tani, raporton LifeHacker.

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 23 Maj, 2024 20:05