Limani: Mjekët duhet të jenë pjesë e politikës nëse duam politika të mira shëndetësore

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 23 Maj, 2024 21:13

Limani: Mjekët duhet të jenë pjesë e politikës nëse duam politika të mira shëndetësore

Mjeku Valbon Limani tha në emisionin “24 Analizë” në Tv 24 se historia e pjesëmarrjes së mjekëve në politikë shihet nga dy prizma. Mjekët e dinë më së miri për nevojat tona shëndetësore dhe kushtet më të mira nënkuptohen nga politikat shëndetësore të krijuara nga shteti në raport me Ministrinë e Shëndetësisë, tha ai, përcjell FLAKA.

“Është logjike që mjekët të përfshihen në krijimin e politikave të tilla për të ofruar shërbime më të mira shëndetësore për qytetarët. Qytetarët u besojnë mjekëve dhe partitë politike nuk i shfrytëzojnë për zgjedhje. Qytetarët preferojnë të votojnë për mjekë që i konsiderojnë të mirë në profesionin e tyre dhe mund të përballojnë me sukses rolin e deputetit apo ministrit. Mjekët duhet të jenë pjesë e politikës nëse duam politika të mira shëndetësore”, thotë Limani. FLAKA

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 23 Maj, 2024 21:13