Në një fshat të largët, një qendër votimi u hap vetëm për një shtëpi

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 23 Maj, 2024 19:53

Në një fshat të largët, një qendër votimi u hap vetëm për një shtëpi

Pesë persona nga e njëjta familje në një fshat të largët të Himalajeve votuan të hënën në zgjedhjet e Indisë në qendrën e tyre të votimit, pasi zyrtarët udhëtuan shtatë orë për t’i lejuar ata të votonin dhe iu desh të vidhnin energji elektrike nga ushtria.

Të dielën, zyrtarët morën pajisjet e votimit në Leh, kryeqyteti i territorit federal Himalayan të Ladakh, dhe hipën në një autobus për udhëtimin 180 kilometra për në Varsha, ku votuesit e vetëm ishin Rinchen 23-vjeçare dhe prindërit dhe gjyshërit e saj. .

E vendosur rreth 20 kilometra nga akullnaja Syachen, fusha e betejës me lartësinë më të madhe në botë ku Pakistani dhe India janë përplasur për dekada, Warshi është i aksesueshëm nga rruga, por nuk ka energji elektrike, pa internet dhe as ambulancë.

Kur gjeneratori që ata mbanin u prish, zyrtarët iu drejtuan ushtrisë indiane për ndihmë.

“Kjo zonë është unike. Qeveria atje hapi një qendër votimi vetëm për një shtëpi”, tha përfaqësuesi i komisionit zgjedhor Phonchok Stobdan.

Rinchen, e cila tani voton për herë të parë, shpreson se vota e saj do të ndihmojë edhe në zgjidhjen e problemit të mungesës së infrastrukturës. India po voton në shtatë faza në zgjedhjet që filluan më 19 prill dhe janë planifikuar të përfundojnë më 1 qershor.

Faza e pestë e votimit filloi të hënën.

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 23 Maj, 2024 19:53