Sondazhi i Gallup: Kosova vendi me proamerikan në botë!

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 23 Maj, 2024 19:39

Sondazhi i Gallup: Kosova vendi me proamerikan në botë!

Kosova, Polonia dhe Izraeli renditet si popujt më proamerikanë të Amerikës, sipas një sondazhi të Gallup.

Kosova renditet në vendin e parë.

Ambasadori i Kosovës në SHBA, Ilir Dugolli, i ka thënë Newsweek: “Gjatë gjithë administratave të njëpasnjëshme, Shtetet e Bashkuara kanë pasur mbështetje të palëkundur për ne, duke njohur aspiratat tona për zhvillim dhe integrim në komunitetin euroatlantik si një vend i lirë dhe i pavarur”.

“Por, më e rëndësishmja, përtej lidhjeve diplomatike, marrëdhënia mes njerëzve të Kosovës dhe të Shteteve të Bashkuara është e thellë.”

“Kjo marrëdhënie lulëzon mbi një besim të përbashkët në vlerat demokratike. Populli i Kosovës i shikon Shtetet e Bashkuara si një fener të lirisë dhe demokracisë, duke nxitur një dashuri për Amerikën dhe popullin e saj që kapërcen brezat”, tha Dugolli.

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 23 Maj, 2024 19:39