23 vjet nga vrasja e 10 anëtarëve të Familjes Zymberi fshati Sllupçani

Flaka
Botuar nga Flaka 24 Maj, 2024 09:45

23 vjet nga vrasja e 10 anëtarëve të Familjes Zymberi fshati Sllupçani

24 Maji për familjen Zymberi nga fshati Sllupçan përkujton ngjarjen me tragjike dhe historike qe i ka ndodhur kësaj familje në vitin 2001 .

Sot si çdo 24 maj në kompleksin e varrezave të dëshmorëve në fshatin Sllupçan përkujtohen 10 martirët e familjes Zymberi, të cilët ranë në altarin e lirisë gjatë luftës së vitit 2001, mes forcave maqedonase të sigurisë dhe UÇK-së.

10 anëtaret e kësaj familje humbën jetën nga granatimet e forcave maqedonase të sigurisë, deri sa po qëndronin ne bodrumin e shtëpisë në fshatin Sllupçan. Në këtë periudhë po zhvilloheshin luftimet më të ashpra midis forcave shtetërore të sigurisë dhe UÇK-së në zonën e Karadakut, ku në shumë vendbanime kishte civil të strehuar dhe që nuk kishin braktisur shtëpitë e tyre.

Por atë ditë të kobshme të 24 majit të 2001, familja Zymberi humbi 10 anëtarë të familjes, mes tyre edhe fëmijë, të rinj, gra e pleq.

Për këtë krim lufte kundër civilëve asnjëherë askush nuk mori përgjegjësi dhe nuk doli para drejtësisë.

Flaka
Botuar nga Flaka 24 Maj, 2024 09:45