Influencers ngrenë padi kundër ndalimit: ‘Ne jetojmë nga TikTok’

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 27 Maj, 2024 20:05

Influencers ngrenë padi kundër ndalimit: ‘Ne jetojmë nga TikTok’

Ndikuesit thonë se në këtë mënyrë do të humbnin burimet e të ardhurave dhe rrjedhimisht edhe jetesën.

Ata thonë gjithashtu se ligji ndërhyn në Amendamentin e Parë të SHBA-së, duke i quajtur shqetësimet e ligjvënësve “spekulime” dhe duke kujtuar se gjykatat kanë bllokuar më parë disa përpjekje për të ndaluar TikTok.

Gjykata e merr seriozisht shkeljen e mundshme të Amendamentit të Parë, por krijuesit do të duhet ta bindin atë se ndarja e TikTok nga kompania kineze ByteDance është më e rëndësishme se çështja e sigurisë kombëtare, për të cilën Shtëpia e Bardhë beson se është në rrezik.

Ndikuesit, duke përfshirë Brian Firebow, Thalia Cadet dhe Timothy Martin, theksojnë se TikTok ndryshon nga aplikacionet e tjera të ngjashme për shkak të mundësisë së shprehjes dhe se nuk ka një platformë të tillë në të cilën ata mund të “migrojnë”.

Ata përfaqësojnë efektet dhe algoritmin e TikTok si “unikë” dhe besojnë se “postimi i videove në TikTok është një formë e veçantë shprehjeje dhe përmbajtja e publikuar në këtë mënyrë ka një kuptim të ndryshëm nga çdo tjetër”.

Prandaj, në përgjithësi, argumenti i tyre është se TikTok u shërben atyre si për shprehje ashtu edhe për të ardhura, dhe ata po i kërkojnë Gjykatës së Apelit të shpallë jokushtetues ligjin që detyron ByteDance të shesë TikTok.

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 27 Maj, 2024 20:05